....

Postoje li vidoviti ljudi?

Gotovi svi smo čuli za Majanska, Nostradamusova ili proročanstva babe Vange. Vjerovali u njih ili ne, ono što je svima zajedničko jest da su rezultat vidovitosti, dara s kojima se rađaju tek rijetki od nas. U kojoj mjeri je ljudska vrsta znatiželjna i sklona vječito propitivati buduće događaje, dovoljno govori to da se vjerovanje u ova proročanstva, koja se odnose i na vrijeme koje nam tek predstoji održalo do današnjih dana. I danas postoje oni koji su ih skloni analizirati predviđajući na taj način sudbinu čitava čovječanstva uz pomoć tarota.

Pa ipak, vidovitost nije dar kojim je netko blagoslovljen jednom u stotinama godina i premda je njezina pojava rijetka vidovitih ljudi doista ima oko nas. Neki od njih svoj dar nesebično će podijeliti s drugima nastojeći im svojim predviđanjima prije svega pomoći, neki će se s njime roditi, dok će neki drugi svoju sposobnost predviđanja budućih događaja spoznati tek nakon neke proživljene moždane traume. Jer vidovitost potvrđuju i znanstveni krugovi, pravdajući je upravo većom moždanom aktivnošću koju svi, bez obzira na stečena znanja, iskustva i inteligenciju, svakodnevno koristimo.

Da bismo za nekog mogli tvrditi da je vidovit potrebno je da umjesto njega samoga to govore njegova predviđanja. Vidovitost se može manifestirati na različite načine pa tako ne treba zanemariti činjenicu da netko komu je posve prirodno viđenje možebitnih budućih nesreća i katastrofa na globalnom planu možda doista ne vidi ono što bi se vama osobno moglo dogoditi kroz nekoliko godina. Iz druge perspektive gledano, netko je možda blagoslovljen vidovitošću na način da vidi i može ostvariti komunikaciju s dušama umrlih, ali budućnost baš ni u kojem smislu u stanju nije predvidjeti. I to trebamo poštivati. Jer vidovitost je prije svega i isključivo dar ili blagoslov koji bismo trebali poštivati i uvažavajući sve metode zdravog razuma, ako ništa drugo, onda barem saslušati što nam kroz vidovitu osobu kao medij, ono „više“ iznad nas ima za poručiti. Horoskop može samo dodatno pomoći.